Enxampat un caçador furtiu d’ocells a Terrassa

 

Jueves, 22 de enero de 2009 – 16:48h

Enxampat un caçador furtiu d’ocells a Terrassa

 

Durant l’operatiu, es confisquen un total de 49 paranys tipus ballesta

 

Efectius del cos d’Agents Rurals, durant un servei d’antifurtivisme dut a terme la setmana passada, van localitzar als afores de Terrassa (Vallès Occidental) una persona que, mitjançant l’ús de ballestes, es dedicava a la caça il·legal de petits ocells. Les espècies destinatàries d’aquests paranys són majoritàriament considerades espècies protegides pel Decret legislatiu 2/2008 i moltes estan incloses al Catàleg nacional d’espècies amenaçades.
 

Aquest tipus de parany s’utilitza normalment a l’hivern, en camps de conreu i oliveres, aprofitant que l’escassetat d’aliment empeny els ocells a vèncer la seva natural desconfiança. Es tracta d’un mètode de captura no selectiu que provoca la mort de l’animal i que serveix únicament per capturar ocells de petites dimensions que posteriorment són destinats al consum.
 

Cal recordar que aquest sistema de caça està expressament prohibit per les diferents legislacions vigents a Catalunya, a Espanya i a la Unió Europea. La seva utilització pot ser constitutiva de diversos delictes tipificats als articles 334, 335 i 336 del Codi penal, i pot comportar penes de fins a dos anys de presó o multes de vuit a vint-i-quatre mesos i la inhabilitació per a la caça de fins a cinc anys.
 

La persona identificada pels agents rurals es trobava en aquell moment recollint algunes de les ballestes. Durant la inspecció de l’indret, els agents en van trobar un total de 49, de fabricació recent. En el moment de la intervenció dels agents, només havia atrapat un exemplar de pit-roig (Erithacus rubecula), però amb la quantitat de paranys intervinguts es podria provocar fàcilment la mort de diverses desenes d’ocells al dia.

 

 

 

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Caza. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s